CAT
/
ESP
BAILÈN 181-183, 08037 BARCELONA

Durant la dècada del 1950 el sector automobilístic augmentava lentament. Aquest fet va determinar que fessin falta
escoles especialitzades en la formació de conductors per ensenyar l’antic codi de circulació i l’ús dels vehicles.

L’any 1955 la Delegació d’Indústria de Barcelona, va atendre la sol·licitud formulada pel senyor Guillermo Cánovas Angosto, autoritzant l’apertura d’una autoescola a Barcelona anomenada LA UNIVERSAL. El primer local va estar al carrer Còrsega número 402,zona fronterera entre el cèntric barri barcelonès de l'Eixample i la Vila de Gràcia.

Per realitzar les pràctiques de cotxe, van portar dos Citroën des de València fins a Barcelona. Aquest és un dels Citroën amb matrícula V-8071 fotografiat el 1955.

L’altre Citroën amb matrícula V-10680 fotografiat l’any d’apertura de l’autoescola.

Els alumnes de l'autoescola LA UNIVERSAL, feien les pràctiques a la zona que actualment ocupa el passeig Valldaura i als voltants del cementiri del barri d'Horta, on es va edificar l'actual cotxera d'autobusos de Barcelona. L'any 1956, es va inaugurar una nova secció de l'autoescola al carrer Doctor Pi i Molist núm. 60 de Barcelona, per atendre la demanda de Nou Barris, un barri, que en aquell moment tenia un intens creixement urbanístic. La professionalitat del servei que oferien i a la vegada el tracte familiar, va ser la causa de l'important augment d'alumnes. Durant la dècada del 1960 es va produir un important canvi en l'estructura i funcionament de l'autoescola, es van incorporar en labors de docència, formació i administració de l'empresa; Tico, Toni i Guillermo, els fills del senyor Guillermo Cánovas , fundador de l'autoescola. També s'inverteix en la renovació dels vehicles adquirint diversos Seat 600 per realitzar les pràctiques.

El primer Seat 600 amb matrícula B-197325, adquirit el 1959 i fotografiat al carrer Dc. Pi i Molist núm. 60.

EL Seat 600 amb matrícula B-276890 fotografiat amb dos professors de l’autoescola, i que va ser comprat el 1962.

Arran del creixement econòmic de la dècada del 1960, es van adquirir els dos primers camions per l'ensenyança de l'antic carnet de primera, la fotografia corresponent a la flota completa de vehicles que havia en aquella època fotografiats on actualment conflueixen la Via Júlia i la Ronda de Dalt a Barcelona

Durant la dècada dels 90, hi va haver una expansió de l'empresa cap a una altra província de catalana (Tarragona) inaugurant una nova seu a Torredembarra, l'any 2000 s'inaugura un nou local a Roda de Barà i el 2011 una nova a La Calonja, totes situades a la comarca del Tarragonès. També hi ha una seu a la ciutat de València. El 2006 i després de 51 anys, es trasllada la primera seu, inaugurada l'any 1955 al carrer Còrsega núm. 402, a un local més ampli i confortable situat al carrer Bailèn núm. 181, del popular barri de Gràcia a Barcelona. S'incorporen les noves tecnologies, noves tècniques de formació i els mitjans més actuals amb l'objectiu de seguir mantenint un servei de qualitat, reconegut pels nostres alumnes al llarg dels anys.

Fotografia del primer local que va ocupar la primera secció des de 1955 fins a l’abril del 2006.

El mateix local l'any 2006.

Nou local de la primera seu.

Actualment l’AUTOESCOLA LA UNIVERSAL és l'autoescola més antiga de la província de Barcelona i després de 60 anys formant nous conductors i amb la incorporació de la quarta generació familiar, seguim amb la mateixa il·lusió del primer dia, oferint una garantia d’ensenyament avalada per més de 50.000 conductors.