CAT
/
ESP
BAILÈN 181-183, 08037 BARCELONA

AMOXOFÒBIA

POR A CONDUIR

La por a conduir és un problema molt estès entre els conductors.
Aprèn a superar aquestes pors, nosaltres t’ajudarem

Que és l’amaxofòbia?

El terme amaxofòbia fa referència a la resposta d’intens temor, incapacitat i inquietud permanent i desproporcionada, que experimenten algunes persones en intentar portar un vehicle o pensar que han de fer-ho.
Aquesta por a conduir, és un trastorn molt comú, ho pateixen 1/3 dels conductors, encara que en molts casos la persona afectada no ho detecta, tendint a ignorar-ho i buscar qualsevol excusa per evitar conduir.
En molts casos, es produeix un profund sentiment d’incomprensió per part dels altres, no resultant res fàcil explicar l’agonia que es pateix.

Quins motius poden provocar que aparegui aquesta fòbia?

Encara que es tracti d’una por irracional, aquesta fòbia té causes definides. Diferents poden ser els motius que poden fer aparèixer aquesta fòbia o por a conduir.

  • Baixa autoestima, inseguretat personal o falta de confiança.
  • Estar molt temps sense conduir.
  • Algun record dolorós en el qual està relacionat algun ser estimat.
  • Temor a fer mal a altres conductors o vianants.
  • Patir d’estrès o ansietat.
  • Situacions concretes que es donen al moment de conduir (vies rapides, vies estretes, passar per túnel o ponts, baixar per pendents prolongades, conduir de nit o amb pluja...).

Quin és el seu tractament?

No existeix un mètode únic per superar l’amaxofòbia, sinó un mètode específic per a cada persona, per això, en cada cas, hem de personalitzar la teràpia a les necessitats dels pacients.
D’entrada, i en sessió en consulta, tractarem d’identificar y modificar els pensaments del conductor que li generen aquesta ansietat al ficar-se al volant.
Posteriorment, acompanyarem al pacient en un vehicle adaptat (doble comandament de vehicle d’autoescola) a les situacions reals del trànsit.
Actualment, el tractament que s’ha demostrat més eficaç, és enfrontar progressivament al pacient a les situacions del trànsit que li produeixen temor, arribant progressivament a la superació.

Aprèn a superar aquestes pors amb rapidesa i eficàcia, acudeix al nostre centre y els nostres professors especialitzats en el tema t’ajudaran a aconseguir-ho!

Envia'ns les teves preguntes o dubtes utilitzant l'email de la plana de contacte i et respondrem al més aviat possible!